NÁKUP BYTU VE ZLÍNĚ? ČEKAT UŽ SE NEVYPLATÍ!
11. 03. 2024

NÁKUP BYTU VE ZLÍNĚ? ČEKAT UŽ SE NEVYPLATÍ!

Jaká je současná situace realitního trhu ve Zlínském kraji? Na tuto otázku exkluzivně pro Deník.cz odpovídal Mgr. Miroslav Zvonek, jednatel Agentury Zvonek.
 
Jak se podle Vás bude v letošním roce obecně vyvíjet cena bytů ve Zlíně?
Pokud bych měl popsat poslední měsíce vývoje cen na trhu s byty ve Zlíně (prosinec - únor 2024), tak již těsně před Vánocemi 2023 jsme pozorovali větší nárůst poptávky po starších i nových bytech. Tato vzrůstající tendence pokračuje i nyní v únoru. Například u starších bytů, které byly cenově spíše nad reálnou tržní cenou, jsme na podzim neevidovali téměř žádné poptávky. S příchodem nového roku se však situace razantně změnila. Realitní trh se oživuje a najednou na jednu nemovitost máme i více než jednoho vážného zájemce. Kupující se sice stále snaží po prodávajících požadovat slevu z kupní ceny, nicméně ti již jsou ke slevě méně ochotní. Důvodem jsou klesající úrokové sazby u hypoték i klesající inflace. Prodávající vědí, že ceny začali růst, tak si raději počkají, než aby dávali slevu. Pro kupující to však znamená, že kdo chce dobře a výhodně nakoupit, neměl by příliš otálet. To pravé období pro nákup výhodného bytu je právě teď. Prodávající i kupující jsou také ovlivněni pozitivními zprávami ze sdělovacích prostředků, což pomáhá vytvářet pozitivní atmosféru na trhu a podporuje poptávku po koupi nemovitostí. Pozitivní vývoj vidíme také na trhu s novými byty, například u projektu Byty Stráně, kdy od nového roku jsme prodali velkou část malých bytů 1+kk a 2+kk a začíná narůstat poptávka i po větších bytech nad 7 milionů korun.
 
Jak aktuálně z Vašeho pohledu vypadá trh s byty ve Zlíně v porovnání například s loňským či předloňským rokem? Změnila se nějak poptávka a nabídka? Jak?
Z mého pohledu dosáhl realitní trh s byty ve Zlíně vrcholu na konci jara 2022, kdy nebyl problém prodat panelákový byt 3+1 na Jižních svazích ve Zlíně i přes 5 milionů korun. Následně se realitní trh téměř zastavil a znovu prodávat byty se začalo, jakmile majitelé bytů pochopili, že musí slevnit, jinak byt neprodají. Od té doby, až do konce roku 2023, jsme pozorovali celkem výrazný pokles cen - zmíněné byty 3+1 se nyní prodávají za částku lehce přes 4 miliony korun. Tedy pokles cca 20 % z ceny bytů. Nicméně nyní, kdy vzrůstá poptávka po bytech všech velikostí, očekávám i pozvolný nárůst cen bytů. V tomto roce však nečekám, že by ceny bytů dosáhly či přesáhly cenové hladiny z roku 2022. Vše však nasvědčuje tomu, že díky klesajícím sazbám hypoték i nízké inflaci, bude realitní trh v letošním roce mnohem více růst než v roce předchozím.
 
 
Mgr. Miroslav Zvonek
tel.: 605 981 494
e-mail: miroslav@zvonek.cz
 
Mgr. Miroslav Zvonek
Autor: Mgr. Miroslav Zvonek

Hledáte realitního makléře, který v oboru pracuje již 17 let, využívá nejmodernější marketingové nástroje a svým spokojeným klientům zajistí prodej jejich nemovitosti za nejvýhodnější cenu? Rád se s vámi setkám osobně.

Jmenuji se Miroslav Zvonek a reality mě provází téměř celým životem.
Můj otec založil realitní kancelář Zvonek, když mi bylo osm let. Od té doby uplynula řada let, avšak naše vize zůstává stále stejná jako v roce 1992. Našim hlavním cílem je spokojený klient, který se k nám rád vrátí a doporučí naše služby svým známým a přátelům.

Já osobně jsem se do realitní činnosti zapojil v roce 2006. Na začátku jsem se zaměřil především na pronájmy, díky kterým jsem měl možnost získat řadu zkušeností při jednání s různými klienty. Postupem času jsem se začal věnovat také prodeji nemovitostí. Kromě toho jsem se také vzdělával, neboť podle mého názoru se realitní makléř musí vzdělávat neustále a snažím se jít jiným v tomto příkladem. Nejprve jsem vystudoval vysokou školu ve Zlíně se zaměřením na marketing (dosažen titul Mgr., marketingový specialista), ve studiu jsem pak dále pokračoval, a to na Právnické fakultě v Brně oborem Právní vztahy k nemovitostem (dosažen titul Bc., specialista na právní vztahy k nemovitostem). V roce 2020 jsem dokončil studium oboru Právo a právní věda také na Právnické fakultě Masarykovy univerzity Brno (dosažen titul Mgr., všeobecný právník).
Marketingové a právní vzdělání je podle mého názoru klíčová kombinace pro úspěšného realitního makléře.

V letech 2006 až 2024 jsem osobně realizoval více než 850 realitních transakcí. Pokud tedy hledáte zkušeného realitního makléře, můžete se s důvěrou obrátit na mne. 

Chcete prodat nemovitost rychle a výhodně? Kontaktujte mě a pomůžu Vám prodat nemovitost za nejvýhodnějších podmínek. Vše vyřídím za Vás. Samozřejmostí je pak vysoké pracovní nasazení, flexibilita a vstřícnost.

Těším se na naše osobní setkání.

Mgr. Miroslav Zvonek

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 chyb při prodeji nemovitosti

zpracováním osobních údajů